Uitleg achtergrond

Achtergrond

Rekenen en wiskunde zijn voor mij als het ‘bouwen van een muurtje’. Op een goed fundament (al bestaande kennis), ga je verder bouwen met het opmetselen van nieuwe stenen (nieuwe kennis). Maar mist er een steen, of meerdere, of het fundament is niet goed, dan kan het zijn dat de muur omvalt.

De stenen torens hier in de achtergrond komen vaak voor in Scandinavische landen (waar ikzelf veelvuldig ben geweest). Mooie bouwwerken! Van oudsher dienen deze torens als wegwijzer. Op allerlei verschillende plekken in een wandelroute vind je deze torens. En meestal leg je er een steentje bij: ik was hier, ik wil verder bouwen.

Bovenstaande is wat ik met mijn bijlessen graag wil bereiken: de stenen die er al zijn, goed leggen (fundament) en extra stenen (kennis) toevoegen. Ik wil met individuele en gerichte ondersteuning, met tijd en aandacht, werken aan jouw route naar meer kennis en zelfvertrouwen. Ik zou graag jouw wegwijzer zijn op deze route. Misschien wordt een kleine, wankele toren dan een mooi stevig, bouwwerk zoals op de voorgrond van de foto.